1999 – Το ξεκίνημα

Η EZ-Gro Canada ξεκίνησε την ανάπτυξη σκευασμάτων PGR για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Η έννοια «Ρυθμιστές ανάπτυξης των φυτών ( Plant growth regulations – PGR’s) ήταν μέχρι τότε σχεδόν άγνωστη και το ρίσκο που αναλάμβανε η εταιρεία μεγάλο.

 

 

2012 – Χρήση PGR’s

Η EZ-Gro Canada επεκτείνει τη χρήση των PGR’s και την ανάμειξη με βασικά λιπάσματα NPK, βιοδιεγέρτες και ιχνοστοιχεία. Μετά από πολύχρονη, συστηματική έρευνα αποδείχθηκε ότι αυτός ο συνδυασμός λειτουργεί συνεργατικά, ενισχύοντας συγκεκριμένα σημεία και συστατικά των φυτών. Χαρακτηριστικά των προϊόντων είναι η ομοιόμορφη ανθοφορία, αύξηση μεγέθους φρούτων και λαχανικών, πρόσδοση επιθυμητού χρώματος στα φρούτα και αύξηση απόδοσης των καλλιεργειών στο σύνολο τους.

 

 

2019 – Πρώτη επαφή

Στελέχη της εταιρείας του Καναδά ήρθαν σε επαφή με επαγγελματίες στον Ελληνικό χώρο και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την σύσταση Ελληνικής εταιρείας με το ίδιο αντικείμενο.

 

 

2020 – Σύσταση

Τον Ιούλιο του 2020 έγινε η σύσταση της EZ-Gro Greece, με σκοπό την εισαγωγή προϊόντων Καναδικής τεχνολογίας στην Ελλάδα και την Ε.Ε.

 

 

2021 – Είσοδος στην αγορά

Η συνεργασία μεταξύ Καναδών και Ελλήνων ερευνητών, οδήγησε σε μια σειρά μοναδικών προϊόντων που περιέχουν PGR’s, βιοδιεγερτικά στοιχεία, φυτικά εκχυλίσματα, σε συνδυασμό με τα βασικά λιπάσματα NPK. H εταιρεία πήρε άδεια κυκλοφορίας και υπέβαλε για έγκριση στο υπουργείο γεωργίας τα πρώτα προϊόντα της, τα οποία έλαβαν έγκριση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

 

2022 – Σήμερα

Με γεμάτο κατάλογο και την πείρα που έχει αποκτηθεί στην ανάπτυξη εξειδικευμένων προϊόντων, η Ez-Gro Greece σχεδιάζει την ανάπτυξη της προϊοντικής γκάμας σε περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες (Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ισπανία κ.ο.κ.).

ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ